Porsche Pest telephely Hírek

Tökéletes társ minden úton. A nyüzsgő városi rohanáshoz megfelelő modelltől, a tágas üzleti, és az innovatív elektromos járműig a ŠKODA választéka mindent lefed. Találja meg az Ön számára tökéletes ŠKODA modellt!

  1. Hírek
  2. Bemutatkozott az új Škoda Elroq
2024.09.30.
Aktuális

Bemutatkozott az új Škoda Elroq

Ez az első Škoda modell, amely megjeleníti a márka új, Modern Solid dizájnnyelvét, amely egy újabb állomás a Škoda modellek formatervezésében. Tágas belső tér, 470 literes csomagtérkapacitás, kompakt külső méretek és praktikus tárolási lehetőségek. Ezek így együtt teszik az Elroq-ot ideális választásá városi és elővárosi közlekedésre. A Škoda Elroq az első modellje a Škoda új BEV kampányának, amely az elkövetkező években hat teljesen elektromos modell bevezetését jelenti.

elroq


Az új, teljesen elektromos Škoda Elroq SUV tökéletes társ lesz a szabadtéri kalandokhoz, miközben kompakt formája és különösen kicsi fordulási sugara ideálissá teszi a városi élethez is. Robusztus karosszériájával az Elroq már messziről, azonnal felismerhető. Az Elroq a Škoda Enyaq család és az érkező legkisebb SUV modell, a Škoda Epiq között helyezkedik el, és a Škoda Karoq elektromos alternatíváját kínálja.

elroq

Az Elroq a cseh autógyártó számára stratégiai jelentőséggel bír, és az első sorozatgyártűsú Škoda modell, amely átveszi az új Modern Solid dizájnnyelvet. Az egyik újdonság például az autó elején megtalálható Tech-Deck Face és a motorháztetőn lévő új  felirat. A Modern Solid dizájnnyelv alapvetően más: ötvözi a robusztusságot, a funkcionalitást, hiteles ugyanakkor biztonságot és erőt sugároz. Mindeközben megtalálhatjuk a tipikus Škoda dizájnelemeket is igaz, újra fogalmazva azokat. A fényes fekete Tech-Deck Face elem mögött, amely a Škodák hagyományos hűtőrácsát váltja fel, a mérnökök elrejtették az asszisztens rendszerekhez szükséges érzékelőket, így a radart és az első kamerát is. Az Elroq határozott vonalú motorháztetején megjelenik az új Škoda felirat, így ez az első modell, amelyen felváltja a korábban ott található logót. Mindez így egyben a jövőben az elektromos Škoda modellek védjegye lesz.

Az Elroq szemei

Az Elroq LED fényszórói is új, figyelemfelkető dizájnt kaptak. A felső, vékony fénycsíkok szolgálnak helyzetjelzőként és irányjelzőként, és egyben ez a nappali menetfény is. Alul két LED modul található a tompított és a távolsági fényszóróhoz, amelyek újraértelmezik a Škoda modellek már hagyományosnak tekinthető négy „szemű” megjelenését, így biztosítva a maximális láthatóságot a sötétben. Két verzióban kaphatók, és még az alapverzió osztott fényszórói is kizárólag LED technológiát használnak. A csúcsmodell LED Matrix fényszórói 36 különálló szegmensből állnak. Emellett a fényszóró felső részén új kialakítású nappali menetfény is található. A hátsó lámpák a Škoda jól bevált formatervezési elveit követik, ilyen például a C alakú fénygrafika és a részben megvilágított kristályos elemek, amelyek harmonizálnak a Modern Solid dizájnnal. A hátsó lámpákból is két kivitel létezik, amelyek mindegyike 100%-ban LED technológiát használ. A csúcskategóriás változat dinamikus irányjelzőkkel, megvilágított kristályos elemekkel és animációval rendelkezik a csomagtérajtó nyitásakor, valamint új „Hazaérkezés/Elindulás” animációval. Ez utóbbiban a fényszórók is részt vesznek.

elroq
elroq

Az Elroq légellenállási együtthatója mindössze 0,26. Az autó aerodinamikailag optimalizált kerekekkel és egy kerékrés-reduktorral is rendelkezik, amely „kiterjeszti” a kerékív burkolatát, hogy javítsa a légáramlást. A kerekek mérete 19 és 21 hüvelyk között változik.

Otthonos utastér

Teljes összhangban az új Modern Solid dizájnnyelvvel, az Elroq belső terét az egyszerűség, a tágasság és a letisztult vonalak jellemzik. Az 5 hüvelykes Digital Cockpit már ismerős lehet a Škoda Enyaq modellből, és a legfontosabb vezetési adatok megjelenítését szolgálja.  Ez a kijelző kiegészíthető az opcionális head-up display és az Augmented Reality (kiterjesztett valóság) vizualizációk segítségével. Az infotainment rendszer központi kijelzője alapfelszereltségként 13 hüvelykes képernyőátlójú, már az új, egyszerűsített menüvel és kezelőfelülettel.

elroq

Az Elroq belsejének dizájnválasztékában a Škoda még nagyobb hangsúlyt fektet a fenntartható, tartós és praktikus anyagokra. A kompakt SUV alap belső tere a Design Selection Studio, amely főként sötétszürke szöveteket használ. Például a Design Selection Loft esetében Recytitan rostból készült, Dark Melange árnyalatú kárpitokat használnak az ajtópanelekhez, az ülésekhez, a műszerfalhoz, a középső kartámaszhoz és a térdtámaszokhoz. A Recytitan 78%-ban újrahasznosított PET-ből áll, például italos palackokból. A fennmaradó rész új PET-ből és mechanikusan újrahasznosított szálakból származik. A válogatatlan szálakat további vegyi kezelések nélkül dolgozzák fel.

elroq

Technikailag is a csúcson

Az új Škoda Elroq, amely a Volkswagen-csoport Moduláris Elektromos Platformjára (MEB) épül, négy hajtáslánc-változattal lesz kapható: ezek az Elroq 50, 60, 85 és a 85x. A modellek különböző akkumulátorkapacitásokkal és teljesítménnyel rendelkeznek, amelyek 125 kW-tól 220 kW-ig terjednek. Az alapmodell Elroq 50 hátsókerék-meghajtással, 55 kWh kapacitású akkumulátorral és 125 kW csúcsteljesítménnyel érkezik.

Az Elroq 60-as változata 63 kWh-s akkumulátorral és 150 kW teljesítményű elektromotorral szerelt. Mindkét modell 160 km/h végsebességet érhet el. Az Elroq 85 és 85x változatok már egy 82 kWh-s akkumulátorral vannak felszerelve. Az Elroq 85 hátsókerék-meghajtású, és csúcsteljesítménye 210 kW, míg az Elroq 85x változat egy további elektromotort kapott az első tengelyre, így alapfelszereltségként összkerékhajtású, és a maximális teljesítménye 220 kW. Mindkét változat, az Elroq 85 és a 85x is, 180 km/h-ra limitált végsebességgel és több, mint 560 kilométeres elektromos hatótávval rendelkezik.

Az új Škoda Elroq minden változata támogatja a DC gyorstöltést, bár a maximális töltési sebességek modellenként eltérnek. Az Elroq 85 és 85x akár 175 kW-al is tud tölteni ultratöltőn. Mind a négy hajtáslánc-változatú modell 10%-ról 80%-ra kevesebb, mint 28 perc alatt tudja feltölteni az akkumulátoraikat. AC töltőállomásokon minden Elroq modell akár 11 kW-al is tölthető. Itt a töltési idő 5,5 és 8 óra között változik. A Škoda Elroq támogatja az automatikus és a manuálisan elindított akkumulátor-előfűtést is. Az akkumulátor előfűtése optimalizálja a töltési sebességet hideg körülmények között. A temperálás a központi infotainment kijelzőn egy gombnyomással elindítható, de az autó automatikusan is megteszi ezt, amikor a navigációs adatok alapján a töltőállomás felé halad, és az akkumulátor hőmérséklete igényli azt.

elroq

Hely van? Bőven!

Kompakt mérete ellenére az új Škoda Elroq bőséges helyet kínál az utasok és csomagjaik számára is. A tengelytáv megegyezik az Enyaq méreteivel, így a hátsó utasok számára kínált hely is. Csomagtartója 470 literes, amely tér akár 1580 literre is bővíthető a hátsó ülések lehajtásával. Az utastérben számos tárolási lehetőséget találunk, amelyek összesen 48 liter plusz helyet biztosítanak, beleértve több praktikus rekeszt is. A kompakt elektromos SUV a Simply Clever megoldások új generációját kínálja. Ezek közé tartozik egy praktikus, opcionális tárolóháló a töltőkábel számára a kalaptartó alatt. Maga a kalaptartó állítható, így okos és rugalmas használatot tesz lehetővé a csomagtérben. Az Elroq két további tárolórekeszt is kínál a csomagtartó oldalfalain. Egy másik újdonság a QR-kód a csomagtartóban, amely beolvasás után gyors áttekintést nyújt a jármű felszereltségéről és funkcióiról, vagy akár egy interaktív videós útmutatót is megnézhetünk segítségével a kalaptartó és hálórendszer használatáról.

elroq
elroq

Biztonságos? Persze!

Az új Škoda Elroq széles körű biztonsági és asszisztens rendszerekkel érkezik alapfelszereltségként, így magas szintű a passzív és az aktív biztonsága is. Az asszisztens rendszerek között megtalálható a Travel Assist, amely a legújabb verziójában kibővített funkciókat kínál a kollektív adatok használatával. A parkolási segédrendszer is korszerűsödött: az Intelligent Park Assist távoli parkolási és „tanított parkolási” funkciókat is kínál. A Távoli Parkolás funkcióval a vezetők akár négy méter távolságból, okostelefon segítségével vezérelhetik a parkolási manővereket a MyŠkoda alkalmazáson keresztül. A „tanított parkolás” funkcióval az Elroq képes megjegyezni akár 50 méter hosszúságú útvonalakat is öt különböző parkolóhelyre, amelyeket később automatikusan megközelítve magától leparkol. A magas szintű passzív biztonság érdekében az új modell akár kilenc légzsákkal is felszerelhető. Alapfelszereltségként tartalmazza a vezető és az első utas légzsákját, a fejlégzsákokat, az első oldallégzsákokat és a középső légzsákot az első ülések között; de hátsó oldallégzsákok is elérhetők opcióként.

elroq

Az új Škoda Elroq tulajdonosok kényelmesen vezérelhetik autójuk számos funkcióját a MyŠkoda alkalmazáson keresztül, amely sok opciót és szolgáltatást egyesít egyetlen alkalmazásban. Az applikáció új, felhasználóbarát kialakítást kapott, és mostantól hozzáférést biztosít a PowerPass-hoz is, amely lehetővé teszi a töltések kezelését a nyilvános töltőhálózatokon. Ezek mellett a MyŠkoda alkalmazással a tulajdonosok vezérelhetik az otthoni töltési folyamatokat, valamint aktiválhatják járművük hűtését vagy fűtését. A további szolgáltatások közé tartozik a töltési megállók integrálása a navigációs rendszer útvonaltervezésébe. Az elektromos Škoda Elroq ajtóit távolról is lehet nyitni és zárni a MyŠkoda alkalmazás segítségével.

Az új Elroq jövő év első félévében érkezik meg a hazai kereskedésekbe.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.